Power factor saver – bagaimana ia berfungsi – penjimat tenaga – ulasan kotak – forum – faktor kuasa

0
Rate this post

Apabila membeli peranti, sama ada peralatan rumah atau alat audio / video, adalah layak untuk dibimbing bukan hanya oleh isu kewangan, tetapi juga oleh prestasi kuasa.

Inovasi yang paling baru membolehkan anda mengurangkan pengambilan elektrik. TV Penggunaan kuasa di sini bergantung kepada inovasi yang telah digunakan dalam pengeluaran paparan. Televisyen LED adalah yang paling cekap tenaga. Walau bagaimanapun, TV plasma dan Televisyen LCD mempunyai penggunaan kuasa yang lebih tinggi.

Hobs Induction hobs dicirikan oleh kecekapan terbesar. Pemanasan rumah mereka berlaku melalui medan elektromagnetik yang dihasilkan. Tambahan pula, seperti penyediaan makanan segera. Adalah layak mendapat dapur yang mempunyai banyak tiang kaca. Alat sedemikian mengekalkan suhu yang lebih baik.

Pencuci Opsyen perlu dibatasi kepada alat Kelas A. Mengapa? Pembersihan kursus ini mengambil 19% lebih kurang elektrik berbanding mesin basuh kelas B. Sebagai tambahan kepada kelas kuasa, ia patut memberi perhatian kepada pusat-pusat tambahan.

Perbelanjaan memperoleh mentol 60 W – berkenaan dengan PLN 6. Kadar kuasa dengan pengedaran – PLN 0.65. Harga tipikal atau penggunaan kuasa tahunan PLN 35.10 (gunakan 5 jam sehari selama 180 hari setahun, kami akan menggunakan data ini untuk pengiraan). Lengkap PLN 41.10.

Mentol halogen Pemadanan gas mentol cahaya, dipenuhi, untuk menamakan gas yang layak sebagai nitrogen atau argon, bagaimanapun juga halogen, di mana iodin telah sering ditemui. Di sini juga, filamen cahaya, ia masih merupakan tali tungsten, namun penglihatan halogen menjadikannya lebur panjang dan juga meningkatkan ketahanan. Ia adalah anggaran yang boleh memancarkan 2 hingga 3 ribu jam.

Power factor saver – bagaimana ia berfungsi – penjimat tenaga – elektrik

Apabila memuatkan lima puluh peratus lot, fungsi yang bermanfaat pasti akan mencuci ekonomi. Sesetengah mesin basuh boleh memilih air atau membasuh masa untuk mengisi, banyak terima kasih kepada air dan kuasa yang dipelihara. Peti sejuk – peti sejuk Fungsi penyejukan dan sejuk yang terkandung dalam satu alat pada masa ini menghasilkan kuasa yang kurang. Penjimatan tambahan boleh didapati dalam kursus tenaga bagaimana ia berfungsi elektrik Power factor saver . Ia bernilai membeli alat yang mempunyai ciri “No Frost”.  Power factor saver - bagaimana ia berfungsi - penjimat tenaga - elektrik

Terima kasih kepadanya elektrik Power factor saver tenaga penyelamat, kelembapan dan juga fros dikeluarkan segera. Dengan melakukan ini, alat ini mengekalkan suhu optimum, yang diterjemahkan ke dalam penggunaan kuasa yang lebih rendah.

  • Pencuci Mesin mesin pencuci pinggan dengan sendirinya memastikan simpanan kewangan.
  • Secara umumnya, mesin pencuci pinggan mengambil air untuk mencuci pinggan mangkuk yang dikendalikan tangan. Tetapan half-load adalah ciri yang berharga, seperti halnya penyapu.
  • Terima kasih kepadanya, air serta elektrik diselamatkan. Walau bagaimanapun, penyelesaian yang penting adalah untuk memulihkan semula air daripada memanaskan air tawar.

Sesetengah mesin basuh pinggan mangkuk yang dirujuk sebagai Eko membenarkan tempoh pengeringan yang lebih pendek bagaimana ia berfungsi penjimat tenaga Power factor saver – mereka makan sehingga 40% kurang kuasa elektrik.

Power factor saver – faktor kuasa – penjimatan – kotak

Pengetahuan apa yang paling berguna untuk peralatan rumah dan alat audio / video? Ia telah difahami untuk masa yang lama bahawa pemakan roti biasa dengan mencari peralatan digital di tempat faktor kuasa Power factor saver box, jenama, pengukuran, tempoh jaminan sebagai tambahan kepada fungsi estetik dan sifat alat. Yang kedua perlu khusus menyesuaikan wanita.

Flickr.com, foto: oleh Alex Sarge Peralatan penjimatan tenaga Selama bertahun-tahun kotak simpanan Power factor saver , vendor sebenarnya juga memperhatikan peralatan itu sebagai tenaga yang cekap yang mungkin. Itulah sebabnya hari ini, pembeli perlu melakukannya dengan tag kuasa pembelajaran yang mendesak, kerana seperti yang anda kenali, penjimatan kuasa memelihara wang.

Power factor saver - faktor kuasa - penjimatan-kotak

Persoalannya hanyalah apa dan mengapa ia berfungsi, selain itu, sama ada maklumat yang diterbitkan di sana adalah bereputasi?

  1. Berdasarkan dasar Kesatuan Eropah yang sesuai
  2. Setiap peranti rumah telah dibangunkan dengan tag kuasa, memandangkan pemahaman mengenai keberkesanan produk yang berkaitan dengan tenaga dan pilihan pelanggan yang lebih peduli dan juga, sekarang, membawa kelebihan umum kepada ekonomi EU.

Kami telah menjaga tag tenaga kerana 1993 kerana ia dibentangkan di Kesatuan Eropah oleh ELD 92/75 / EC.

Selama bertahun-tahun, untuk mengharmonikan undang-undang merentasi Kesatuan, kerana banyak negara menyertainya selama beberapa dekad, ELD 92/75 / EC telah diubah oleh Directive 2010/30 / EU Parlimen Eropah dan Majlis 19 Mei 2010 mengenai tandatangan dengan label dan maklumat item biasa, penggunaan tenaga dan sumber lain oleh item berkaitan tenaga (OJ L 153, 18 Jun 2010), yang dikenali sebagai faktor penjimatan tenaga Power factor saver : “Arahan 2010/30 / EU.” Peraturan 92 difokuskan pada warna serta huruf abjad yang sesuai dengan kinerja daya peranti.

Power factor saver – pasaran – penghantaran – bahan

Alat yang paling kurang tenaga yang dikenal pasti dalam kursus kuasa G dicatat dengan garis merah, sementara salah satu peranti yang paling cekap tenaga dikenalpasti pasaran bahan Power factor saver  sebagai kelas.

Arahan di atas telah diperluaskan untuk memasukkan kelas tambahan (A +, A ++ serta A +++) untuk peranti penjimatan tenaga yang paling banyak di mana inovasi teknikal telah digunakan. Salah satu kursus yang paling cekap tenaga pada tali pinggang mesra alam sekitar bahan penghantaran Power factor saver , tali pinggang merah telah dilantik ke kelas G paling kurang tenaga.

Power factor saver - pasaran - penghantaran - bahan

Tenaga mengenal pasti dengan tata letak grafik yang sama mendidik kita tentang data teknikal standard reka bentuk alat. Dengan cara ini, anda dapat dengan cepat membezakan kriteria alat anak yang sama. Lebih banyak mengenai tag kuasa dalam panduan di bawah tajuk yang sama. Peraturan EU – kuasa?

Arahan 2010/30 / EU mempersembahkan teknik pengiraan baru untuk mengetahui nisbah keberkesanan tenaga, dengan asasnya kelas atau peralatan prestasi tenaga dijelaskan.

  • Piawaian dan piawaian mengenai kecekapan tenaga boleh didapati dalam peraturan pembayaran EU.
  • Untuk tujuan penulisan ini, saya akan menilai aspek perbuatan sah berikut. Keahlian dalam kursus kuasa tertentu dikenalpasti berdasarkan Indeks Kecekapan Kuasa (EEI) penghantaran Power factor saver pasaran. Bergantung pada jenis alat, pelbagai keahlian adalah perhatian yang teliti dalam tindakan pelaksanaan arahan.

Power factor saver – bekalan – voltan – bahagian

Ciri umum yang mengintegrasikan semua maklumat yang terdapat pada tag adalah dimensi yang dipercayai dan tepat yang dihasilkan daripada prosedur pengukuran yang boleh diulang membekalkan bahagian Power factor saver , termasuk pendekatan dimensi yang paling moden. Untuk peranti anak atau keluarga tertentu serta alat audio / video, mereka agak berbeza.

Power factor saver - bekalan - voltan - bahagian

Untuk mesin basuh automatik, pengiraan perkadaran prestasi kuasa adalah seperti berikut: EEI = AEc / Cavity ˟ 100 AEc – Penggunaan tenaga tahunan mesin basuh rumah SAEc – kuasa tahunan yang biasa di mesin basuh rumah dikira dalam kWh / tahun SAEc = 47.0 ˟ c + 51.7 c – keupayaan kedudukan mesin basuh Penggunaan tenaga yang terlalu tinggi Penggunaan kuasa dalam mod off Pl – kuasa berat dalam mod siap sedia TT – masa program berwajaran 220 – jumlah bilangan kitaran pembersihan asas setiap tahun. Corak bentuk di atas agak mencabar, tetapi ia juga tersembunyi dalam fikiran dan juga data yang disembunyikan di dalamnya adalah parameter min sama – berat.

Tambahan khusus bahagian voltan Power factor saver , pengukuran dibuat pada data semasa ujian. Masa, kuasa pautan, kuasa dalam mod siap sedia, kapasiti mesin basuh terdiri atau dalam bentuk alat. Singkatnya, pada tahap suhu tertentu kita akan menjadi bersih dan jangka masa.

Kami berasa hebat tentang pencahayaan semacam ini. Namun apa yang perlu mengganggu kita? Nah, mentol ini adalah pemanas kecil, dengan kecekapan pencahayaan yang rendah, ia muncul serta 90% kuasa mereka ditukarkan menjadi haba, hanya baki 10%. ia telah berubah menjadi terang.

Beli mentol itu?

Tidak, pelbagai lampu lain juga boleh mesra mata dan kami juga mempunyai perbelanjaan kuasa yang dikurangkan. Kesan cahaya yang boleh dibandingkan akan diperoleh apabila kita memilih mentol lampu neon kecil dengan kemampuan 20 W daripada kuasa 100 W bekalan voltan Power factor saver . Di mana untuk membeli mentol lampu dengan filamen?

Ternyata ini adalah ruang yang kami tidak tinggal, seperti attics, stor dan juga attics. Di lokasi-lokasi ini, pemasangan sumber cahaya yang jauh lebih mahal tidak akan membayar kita secara praktikal, dan bahkan mentol lampu ekonomi.

Power factor saver – harga – ulasan – forum

Untuk objektif pengiraan mengenai, pengeluar mengambil beberapa siklus pembersihan khas dalam kes penyembur. Program membasuh kapas pada 60 ° C dan 40 ° C pada pemuatan penuh dan separa adalah program ujian. Hasilnya didasarkan pada kitaran pembersihan yang harga Power factor saver forum menggunakan mod tenaga rendah.

  • Dalam kes mesin pencuci pinggan, pengiraan pengambilan kuasa dalam kWh setiap tahun adalah berasaskan formula yang sama, berdasarkan 280 kitaran basuh dalam air sejuk, dengan ciri pengambilan kuasa rendah.
  • Kalkulator penggunaan kuasa, jadi apa hasilnya?
  • Seperti yang anda kenali, pembersihan adalah tugas seharian terutamanya dalam isi rumah berbilang orang, di mana anda memerlukan banyak resipi, dan bagaimana apabila anda melawat ahli keluarga? Selepas itu mesin pencuci pinggan kami tidak diaktifkan ketika, namun beberapa kali.Power factor saver - harga - ulasan - forum

EEI ditentukan dalam keadaan ini sebagai hasil kuasa kematian. Formula ini muncul seperti EEI = P / Pref (A).

Kuantiti yang sesuai Dikeluarkan pada peranti TELEVISION di penerima atau pemacu cakera keras, kerana peranti tambahan ini mengambil lebih banyak kuasa forum Power factor saver ulasan, jadi itu perlu dilakukan.

Pengganda seterusnya ialah permukaan skrin yang kelihatan yang diberikan dalam dm² yang direkodkan dalam formula sebagai (A). Apa yang penting untuk kita dalam harga Power factor saver ulasan proses pengiraan keseluruhan adalah bahawa pengambilan tenaga elektrik tahunan atau tv hanya berdasarkan pengukuran 4 jam meningkat sebanyak 365 hari. Tidak mudah untuk mengetahui bahawa pelanggan berpotensi tinggal dalam rumah di mana TELEVISION dijangka melebihi 4 jam, hasilnya tidak boleh dipercayai.

Ringkasan

Adalah sukar untuk menuntut pelbagai 280 kitaran mesin basuh pinggan dan juga 220 untuk mesin basuh automatik. Setiap pelanggan juga memahami bahawa membersihkan piring di dalam air yang sejuk tidak boleh dipercayai. Begitu juga dengan pembersihan, habuk kering lebih sukar untuk turun di dalam air sejuk.

Pemanasan rumah air adalah manfaat tambahan untuk alat ini. Dalam kes peranti penyejukan zoals peti sejuk, penyejuk beku atau penyejuk beku saiz peti sejuk wain, pengambilan kuasa tahunan Ditentukan oleh peningkatan meningkatkan penggunaan tenaga sehari-hari a’ve pembuat penyejukan diberikan dengan mendarabkan 365 kali, kerana factthat kita mempunyai banyak hari setahun.

Pengiraan terdiri daripada pelbagai kawasan peti sejuk serta suhu sekatan. Anggaran sedemikian memberi kita gambaran penuh kerana “berjalan-jalan” setiap saat, walaupun kita perlu mematuhinya dengan keperluan kita sendiri. EEI televisyen seperti yang dicadangkan dalam Undang-undang Pampasan Kesatuan Eropah.

elektronik

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here