Denta Seal – formula pergigian – gigi – sihat – ubat gigi – keselamatan – pengedap

0
Rate this post
[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″] [et_pb_text admin_label=”Text”] Rawatan adalah terhad untuk membersihkan gigi serta melekat hiasan yang dipilih di lokasi terbaik menggunakan sistem ikatan melekat.

Bahan komposit cecair berwarna disediakan di bawah. Bahan ini disembuhkan oleh waktu pendedahan langsung cahaya biru yang sesuai. Seluruh rawatan adalah bebas rasa sakit dan juga ringkas. Meletakkan pada perhiasan berharga mulia mengambil kira 15-20 minit.

Gabungan pengutuk gigi biasanya berlangsung sekitar 6-12 bulan. Dalam sesetengah kes, aksesori berlaku sebelumnya atau kekal di dalam mulut selama beberapa tahun. Jika kita tidak berpuas hati dengan pilihan kami dan juga ingin menghapuskan perhiasan fesyen lebih awal – ia boleh dilaksanakan, prosedur itu boleh diterbalikkan.

Untuk melakukan ini, kemungkinan besar untuk pejabat, idealnya di mana perhiasan telah ditubuhkan. Jangan terlepas Scarification, atau tatu dengan tanda. Tepat apa skarifikasi (perubahan badan)? Scarification, atau tatu dengan tanda. Hanya apa yang kulitnya? Menindik – cara terbaik untuk menjaga kawasan yang ditikam? Cara untuk menjaga kulit selepas menindik? Piercing – cara terbaik untuk menjaga lokasi yang ditembusi? Cara men … sarang hidung – menusuk, menjaga.

Denta Seal – formula gigi – gigi – sihat

“Memudar tanpa rahsia Cincin hidung – menusuk, menjaga. P … Tepat apa ancaman yang berkaitan dengan perhiasan berharga tartar?”

Perhiasan plak adalah penyelesaian yang agak selamat (rujukan kepada perhiasan yang ditetapkan oleh individu yang disahkan, bukan mengenai yang diandaikan di rumah anda). Keadaan ini adalah menjaga kebersihan gigi yang sesuai. Perhiasan plak adalah tapak pembinaan plat dan pembiakan bakteria, yang berkaitan dengan peningkatan bahaya rongga dan juga penyakit periodontal.

Denta Seal - formula gigi - gigi - sihat

Dalam keadaan yang jarang berlaku penahan kecil dalam bentuk kawasan putih boleh muncul di permukaan enamel. Menyingkirkan dekorasi memerlukan microdamaging lapisan permukaan enamel. Komplikasi yang sangat jarang berlaku termasuk erosions atau luka mukosa dalam unjuran dekorasi yang diandaikan.

 

 

 1. Mereka mengambil gambar rongga gigi cetek yang tidak menyenangkan dalam mukosa mulut.
  Biasanya mereka menjalani pemulihan spontan. Sama seperti masalah yang luar biasa selepas struktur perhiasan mulut adalah alahan kepada bahan kimia, biasanya untuk logam, terdiri daripada dalam reka bentuk.
 2. Sering kali, mereka mungkin nikel, yang mungkin menjadi sebahagian daripada aloi keluli yang digunakan untuk membuat hiasan. Secara berkala, hipersensitiviti selepas rawatan mungkin berlaku atau keretakan gigi boleh berlaku.

Apabila ia datang kepada pengintipan awal perhiasan fesyen, ia boleh dicerna atau disedut. Sekiranya pengambilan aksesori kecil agak tidak dapat menimbulkan masalah kepada kami, tercekik mungkin menjadi masalah serius kepada kesihatan dan juga kehidupan.

Cara terbaik untuk menjaga kesihatan pergigian dengan perhiasan fesyen tartar Tidak ada keperluan kebersihan gigi tambahan yang unik untuk individu yang memakai barang kemas fesyen tartar.

Denta Seal – ubat gigi – keselamatan – pengedap

Peraturan asas kebersihan, iaitu membersihkan gigi anda sekurang-kurangnya dua kali sehari, menggunakan bilasan dan juga flos perlu cukup untuk menguruskan plak dengan sewajarnya. Untuk membersihkan gigi, anda boleh menggunakan kedua-dua buku panduan asas dan berus gigi elektrik baru-baru ini. Melihat biasa ke pejabat pengamal pergigian juga dinasihatkan untuk merekodkan keadaan patologi yang sangat awal.

Xmas adalah saat makan makanan yang enak. Kesan menanggung pengaruh yang menyakitkan bukan hanya perut dan juga hati, tetapi juga gigi. Cara terbaik untuk menjaga gigi anda pada hari cuti, untuk pergi ke tahun baru dengan senyuman yang sihat dan seimbang, cantik?

 • Makanan Xmas adalah bom kalori. Mereka berminyak, kuat dan juga paling teruk untuk gigi – dipenuhi dengan asid dan juga gula.
 • Susu memasak yang sengit, cheesecake yang lazat, biji popok dan roti halia, buah sitrus yang digunakan sebagai hidangan dan juga wain minum di meja ahli keluarga.
 • Semua istimewa ini boleh meninggalkan sesuatu yang lebih daripada perasaan volume dalam perut, “mengekalkan” pada hati dan pedih ulu hati.
 • Denta Seal - ubat gigi - keselamatan - pengedap

Untuk mulut, “maraton makanan” yang ceria adalah pemeriksaan ketahanan keras, yang idealnya boleh berakhir dengan bau yang tidak menyenangkan dari mulut, serta paling teruk – hipersensitif.

Kesan pergigian dari percutian boleh, bagaimanapun, dicegah dengan mengikuti peraturan kebersihan dan dengan melaksanakan teknik pertahanan gigi yang banyak. Jangan terlepas Gigi: kerangka gigi Kulit Putih Mutiara: kerangka gigi Gigi hipersensitiviti – penyebab, tanda-tanda, rawatan Hipersensitiviti gigi – sebab, gejala, terapi …

Denta Seal – bahan – struktur – komposisi

Mengapa gigi berubah menjadi teruk? Sumber hiperpigmentasi pada gigi Mengapa gigi menjadi berubah? Faktor … Pertama: cepat menyingkirkan sisa makanan – Had minimum seketika di mana mulut sisa manis seperti coklat, kek atau kuih yang lazat. Cara paling mudah adalah, secara semulajadi, membersihkan gigi dengan alat berus gigi keras serta pasta gigi fluorida atau untuk membilas mulut anda dengan cecair bukan alkohol yang khusus. 

Denta Seal - bahan - struktur - komposisi

 1. Dengan melakukan ini, anda pasti akan menyingkirkan sisa-sisa makanan yang terletak pada gigi anda, dan dengan itu menghentikan pendaraban kuman yang disuap, antara lain gula, fruktosa dan sukrosa – menyatakan profesional pergigian Kamil Stefański dari Kemudahan Implan dan Orthodontik di Klinik Dentim di Katowice.
 2. Ke-2: air minuman jika anda tidak dapat memberus gigi Anda Walau bagaimanapun, ini tidak boleh dilaksanakan, terutamanya jika anda sedang dalam perayaan. Atas sebab itu, jika anda makan banyak, minuman terlalu banyak air.

 

Satu cecair mulut yang tidak berkarbonat, air mineral yang lebih terisolasi kaya dengan magnesium, fluorin dan kalsium adalah cara yang paling mudah untuk membuang makanan yang terikat pada gigi, bilas gula, dan juga memberikan mineral penting enamel.

Denta Seal – produk – sub – gigi

Mengonsumsi air juga meningkatkan kelenjar air liur untuk menghasilkan air liur, sebatian pengambilan semula jadi. Sentiasa jaga botol dengan air pada anda, walaupun anda mengambil wain, teh atau kompot buah kering hingga makan malam.

Dalam setiap kes ini, air akan beroperasi sebagai bilas neutral yang pasti tidak hanya akan mencuci gula, tetapi juga seperti tanin dan tanin yang terletak di dalam wain serta yang memicu di permukaan gigi. Air itu tentu juga akan menghilangkan kawanan bakteria baru yang timbul mabuk gula berlebihan.

Ketiga:

 • makan pH periodontal
 • sama semasa cuti, pastikan untuk memeriksa gelar pH di mulut
 • PH neutral adalah 7. Apabila anda mengambil banyak makanan manis
 • bakteria mengubah gula ke dalam asid (terutamanya ke dalam asid laktik)
 • menyerap atmosfera gigi dan juga mengurangkan pH ke 5.5 atau mungkin dikurangkan.

Perkara yang sama berlaku apabila, sebagai contoh, anda makan banyak sitrus, sauerkraut, stewed borscht atau borscht. Hidangan ini tidak pendek pada Krismas. Tisu gum gula bebas gula, yang mesti dikunyah selepas makan, berguna dalam mengawal pH.

Denta Seal - produk - sub - gigi

Kerja-kerja tisu otot mandibular menggalakkan kelenjar air liur. Bibir menjadi lebih terhidrasi, dan juga bendalir yang muncul menentang asid yang dihasilkan oleh bakteria atau yang sebenarnya telah disediakan dengan makanan itu sendiri. Lihat betul apa tisu gusi yang anda makan.

Denta Seal – gambaran umum – keperluan pergigian – perlindungan

Tisu gusi dengan penambahan gula adalah pilihan yang buruk. Jika ia sudah menjadi manis, sebagai contoh, xylitol. Ingatlah untuk tidak makan gusi terlalu lama. Ia ideal sekitar 10-20 minit. Terlalu lama serta mengunyah ekstrem boleh menyebabkan ketidakselesaan wajah, kuil serta sakit rahang.

Keempat, berhati-hatilah apabila anda berus gigi anda Secara paradoks, apabila anda makan banyak, keras, menyenangkan, serta khusus masam, tambahan memerhatikanmenyikat gigi anda. Ia adalah konsep yang dahsyat untuk membersihkan mereka selepas hidangan. Denta Seal - gambaran umum - keperluan pergigian – perlindungan

Terutama jika anda makan, misalnya, oren, grapefruit, pomelos, sauerkraut, sup rai masam, atau minum wain atau jus buah. Anda boleh menunggu sehingga 40 minit dengan membersihkan gigi anda. Asid yang kekal dalam resipi ini menyentuh gigi melembutkan enamel mereka, menjadikannya lebih terdedah kepada keretakan mikro.

Anda boleh membahayakannya jika enamel lembut itu bersentuhan dengan berus gigi. Oleh itu sebelum anda merebut berus, anda boleh mengimbangi pH di mulut dengan meminum alkohol segelas air atau permen karet.

 

 

 • Kelima: membuat kawan dengan tali Perubahan besar dalam pelan diet dan juga rupa dos gula, alkohol, asid dan tanin yang besar di dalamnya juga memerlukan perubahan jangka pendek dalam kesihatan harian.
 • Pakar pergigian juga menasihatkan untuk sementara waktu meningkatkan kekerapan gigi membersihkan dengan minimum 2 kali 2 minit (awal pagi dan malam) sebanyak 3 kali selama 2 minit. Pada masa yang sama, masa ke-3 ini mesti berlaku di tengah hari.

 

Ringkasan

Begitu juga mendapatkan berus gigi baru, semestinya dengan bulu lembut yang tidak memburukkan gusi atau enamel. Anda juga boleh mencapai tali lisan secara kerap. Khususnya jika anda makan barang-barang, resipi dengan serat yang jatuh ke dalam lompang antara gigi. Keenam: jangan biarkan pedih ulu hati, kerana fakta bahawa ia mencederakan … gigi Lihatlah bahawa anda tidak mendapat pedih ulu hati semasa bercuti.

Kandungan makanan yang dikatakan itu serta asid yang berlebihan, bukan sahaja mengganggu kerongkong, tekak dan perut, tetapi juga memberi kesan kepada gigi. Asid perut boleh menyebabkan antara lain, untuk hakisan enamel.

Pendedahan langsung gigi berterusan kepada hasilnya menyebabkan enamel melembutkan. Apa lagi, bahan perut yang kembali ke esophagus menghasut ke dalam keadaan pergigian, menurunkan pH, tetapi juga menyebabkan mulut kering dan juga perkembangan bakteria berbahaya yang lebih pantas, untuk menamakan beberapa untuk rongga atau penyakit gusi. Bagaimana untuk menangani perkara ini?

 • Sekiranya anda telah didiagnosis dengan GERD, hilangkan semua yang berminyak, masam, dan goreng dalam minyak dalam atau mentega.
 • Walau bagaimanapun, coklat serta kopi juga dilarang.

Membersihkan gigi hanya mencapai pes fluorida dengan tumpuan 1300-1500 ppm. Dengan melakukan ini, anda boleh membina semula kerosakan mikro yang dicetuskan oleh asid. Jangan abaikan pembilasan mulut dengan air dengan kerap.
[/et_pb_text] [/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section] kesihatan

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here